Melding alerte jongeman helpt bij aanhouding inbrekers

zaterdag 23 november 2013

Amstelveen - Door de alertheid van een 16-jarige jongen en de hulp van de politiehelikopter zijn vrijdagavond 22 november twee verdachten van woninginbraak aangehouden in Amstelveen. Een van de verdachten werd ook gezocht voor een eerdere inbraak.

De 16-jarige jongen ziet die avond rond zes uur twee mannenineen doodlopendesteeg achter zijn huis aan de Anna de Vrieslaan lopen, diehij niet vertrouwd. Samen met zijn moeder besluit hij de politie te bellen omhet signalement van de mannen door te geven. Dat blijkt een slimme zet. Agentendie zich naar de omgeving van de woning spoeden, horen ondertussen via demeldkamer dat er in dezelfde wijk is ingebroken aan de Clare Lennertlaan.

Metro

Een van de agenten ziet in de omgeving twee mannen lopen die aanhet signalement van de verdachten voldoen. Van een afstand ziet hij hen inmetrolijn 51 stappen. Hij fiets vlug naar de volgende halte aan de Sacharovlaan,en vraagt de conducteur de deuren gesloten te houden. Op zijn fiets rijdt dediender langs de metro en ziet achterin de twee mannen zitten. Hij stapt in,houdt hen staande en vraagt hen met hem de metro uit te stappen zodat hij hunidentiteitsbewijs kan controleren. Eenmaal uit de metro gooien de twee huntassen op de grond en zetten het op een rennen. Ze springen het spoor op enklimmen over een hek de Hammarskjldsingel op. Vervolgens sprinten ze beiden eenandere kant op.

Hondengeleiders

De agent achtervolgt een van de mannen. Hij ziet hem de tuin vaneen appartementencomplex aan de Joke Smitlaan in hollen. De man moet zich ergensin deze tuin verbergen, maar geeft geen gehoor aan de vraag of hij tevoorschijnwil komen. Pas als twee hondengeleiders worden ingezet, kruipt hij uit debosjes. De agenten houden de verdachte, een 22-jarige man, aan.

Politiehelikopter

Inmiddels is de hulp van de politiehelikopter ingeroepen om deandere verdachte te spotten. Dat leidt snel totsucces; de heli ziet de manrennen over de Haya van Somerenlaan en de Betsy Perklaan, en geeft vervolgensaan de dienders op de grond door dat hij zich in de Suze Robertslaan tussen destruiken verstopt. Hier wordt de man, ook 22 jaar oud, aangehouden.

Gestolen goederen

In de tassen die het tweetal op het perron aan de Sacharovlaanhebben achtergelaten, blijken goederen te zitten die zijn gestolen uit de woningaan de Clare Lennertlaan.

Na zijn aanhouding bleek dat een van de verdachten nog gezocht werd voor eeninbraak aan de Jan Tooroplaan in Amstelveen in juni 2013.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waverveen | 112 alarmeringen Waverveen | Goedkoop Tanken in Waverveen | Supermarkten in Waverveen | Weerbericht Waverveen