Gewapende overval

dinsdag 26 mei 2009

Twee tot nu toe onbekende mannen pleegden op maandagavond 25 mei een gewapende overval op een postagentschap annex boekenwinkel aan de Plevierenlaan. De politie zoekt die mannen en roept getuigen op om zich te melden.
Die avond komt bij de meldkamer rond 18.25 uur een bericht binnen over een gewapende overval bij het winkelcentrum aan de Plevierenlaan. Meerdere eenheden van de politie gaan direct met spoed naar de desbetreffende winkel. De meldkamer start een Burgernetactie op. De agenten treffen in de winkel alleen enkele medewerkers aan. Die verklaren door twee gewapende jonge mannen te zijn overvallen. E n van de personeelsleden is bij de overval lichtgewond geraakt. Ambulancemedewerkers verlenen hem eerste hulp. De man hoeft niet naar het ziekenhuis. De toedracht van de overval De overvallers komen rond 18.10 uur de winkel binnen. Ze bedreigen het personeel. Daarbij mishandelen de overvallers een personeelslid. Ze nemen een nog onbekend geldbedrag mee. Vervolgens gaan de overvallers ervandoor. Het is niet bekend of de overvallers gebruikmaakten van een vervoermiddel. Wel zien getuigen kort voor de overval een auto rond het winkelcentrum rijden. De inzittenden daarvan gedragen zich vreemd. Mogelijk zijn de overvallers al eerder in en rond het winkelcentrum geweest om de zaak te verkennen. De signalementen van de overvallers Verdachte 1: negro de man leeftijd 18 tot 25 jaar lengte circa 1.80 meter normaal postuur droeg een donkerkleurige baseballcap en een donker vest Verdachte 2: man lichtgetinte huidskleur leeftijd 18 tot 25 jaar droeg een donkerkleurig petje en donkere kleding. Het onderzoek in de omgeving Agenten stellen aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Op de Bonkestekerweg zien zij vijf mannen bij elkaar staan. E n van hen voldoet aan het signalement. De agenten controleren het vijftal. Geen van hen kan zich legitimeren. Daarop houden de agenten alle vijf aan. Ze moeten mee naar het politiebureau. Daar blijkt dat geen van hen iets met de overval te maken heeft. Het gaat om drie mannen uit Ivoorkust (23, 31 en 41 jaar), n uit Za re (28 jaar) en n uit Soedan (33 jaar). Omdat zij mogelijk illegaal in Nederland verblijven, stelt de Vreemdelingenpolitie hen in vreemdelingenbewaring en doet onderzoek. Het verdere onderzoek in de omgeving leidt niet tot aanhouding van de verdachten van de overval. Oproep getuigen De politie vraagt getuigen van de overval en andere mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Plevierenlaan om contact op te nemen met het bureau van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waverveen | 112 alarmeringen Waverveen | Goedkoop Tanken in Waverveen | Supermarkten in Waverveen | Weerbericht Waverveen