Vrouw op scootmobiel beroofd

woensdag 8 februari 2017

Amsterdam Zuidoost - Op woensdagavond 1 februari is een 66-jarige vrouw op gewelddadige wijze van haar handtas beroofd op de fietsbrug van de Snellerwaardgracht naar de Stoutenburggracht in Amsterdam- Zuidoost. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer is rond 18.00 uur vanaf winkelcentrum Reigersbos in haar scootmobiel onderweg naar huis als zij op de fietsbrug tegen wordt gehouden door twee mannen. Vervolgens rukt één van deze twee mannen direct de handtas van de vrouw bij haar weg en gaat er vandoor. De andere man richt zich ondertussen op het slachtoffer en schreeuwt in het Surinaams tegen haar dat ze hem geld moet geven. Hij slaat het slachtoffer hierbij meerdere malen met zijn vuist.Hierbij loopt de vrouw meerdere kneuzingen op.  Daarna slaat ook hij op de vlucht. 

De man die de tas wegrukte, is via het fietspad op de Snellerwaardgracht richting winkelcentrum Reigersbos gerend. Zijn signalement:

- ongeveer 24 jaar

- tussen 1.60 en 1.65 m lang

- donker getint

- dun postuur

- lang gezicht

- o-mond met dikke lippen

- zwart kroeshaar

- zwarte pet

- dunne zwarte jas zonder capuchon

 

De man die het slachtoffer mishandelt heeft, is ook via het fietspad op de Snellerwaardgracht richting winkelcentrum Reigersbos gerend. Zijn signalement:

- ongeveer 25/27 jaar

- tussen 1.62 en1.65 m lang

- donker getint

- sprak Surinaams

- mollig postuur

- rond gezicht

- zwart kroeshaar

- zwarte pet

- dunne zwarte jas zonder capuchon

De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze beroving en (de vluchtroute van) de daders. Zij kunnen contact opnemen op 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Men kan via het tipformulier beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waverveen | 112 alarmeringen Waverveen | Goedkoop Tanken in Waverveen | Supermarkten in Waverveen | Weerbericht Waverveen