Aanhoudingen na achtervolging op snelweg

woensdag 13 augustus 2014

Amstelveen - De politie heeft woensdag 13 augustus omstreeks 05.00 uur in Amstelveen twee mannen aangehouden die verdacht worden van onder andere diefstal van een auto en betrokkenheid bij andere misdrijven. De verdachten, 23 en 35 jaar uit Amsterdam, konden worden aangehouden na een lange achtervolging vanaf de A44 en mede door aanwijzingen vanuit de politiehelikopter.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen via de apparatuur die automatischkentekensscant (ANPR) de melding dat een auto passeerde die vermoedelijkegestolen was en met valse kentekenplaten rondrijdt. Het voetuig wordt bovendienin verbinding gebracht met andere misdrijven. De achtervolging van de auto wordtonmiddellijk georganiseerd en het lukt de agenten ondanks de hoge snelheid deverdachten in beeld te houden. Ondertussen wordt versterking aangevraagd en ookde politiehelikopterkrijgt het object in het vizier.

Thermische camera

Op de A9 bij Amstelveen verlaten de verdachten de snelweg en rijden debebouwde kom binnen. De achtervolgende agenten haken dan af omdat door de hogesnelheid binnen de bebouwde kom de gevaarszetting te groot wordt. De helikopterheeft de auto echter met de thermische camera nog in het vizier en dewaarnemerziet even later dat de inzittenden de auto verlaten. De bemanning vande helikopter kon de ter plaatse gekomen collega's van de Eenheid Amsterdam naarde verdachte praten waarna ze konden aangehouden. Een verdachte werd op een dakaangehouden en de andere had zich verstopt in een tuinhuisje.

Onderzoek

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto en demogelijke betrokkenheid bij andere misdrijven.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Waverveen | 112 alarmeringen Waverveen | Goedkoop Tanken in Waverveen | Supermarkten in Waverveen | Weerbericht Waverveen